Vrijwilligersorganisaties

De Vrijwillige Palliatieve Terminale Thuiszorgorganisaties zijn organisaties met geschoolde vrijwilligers, die het mede mogelijk wil maken dat mensen de laatste levensfase in de eigen vertrouwde omgeving kunnen doorbrengen.

Het aantal uren hulp per dag/week wordt in overleg met de zieke en de naasten vastgesteld. De hulp wordt gegeven in de ochtend-, middag- en avonduren en gedurende de nachten. 

 

De vrijwilligers bieden een luisterend oor, waken, helpen bij lichte persoonlijke verzorging, lossen tijdelijk de mantelzorger af en geven sociale en emotionele ondersteuning. Vrijwilligers willen "er zijn" voor de zieke en voor de naasten. Zo krijgen deze mantelzorgers de gelegenheid eens rust te nemen of iets voor zichzelf te doen, thuis of buiten de deur.

 

De hulp kan door de zieke zelf aangevraagd worden, maar ook door familie, buren of vrienden. De aanvraag voor extra ondersteuning gebeurd ook vaak door de thuiszorg of huisarts.

 

Als ernstig zieke mensen in een verzorgingshuis, verpleeghuis of ziekenhuis verblijven kunnen zij in de laatste fase van het leven ook een beroep doen op de vrijwilligers.

 

 

Vrijwilligersorganisaties in de regio: 

Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Uden-Veghel (VPTZ Uden-Veghel)

is werkzaam in de regio Uden-Veghel

Rembrandtlaan 4

5262 CH Veghel

T: (0413) 820 305 / Spoed: 06-12 11 46 06

W: www.vptz-uden-veghel.nl

  

Oase - Hospice en Zorg Thuis (voorheen TTM)

Koornstraat 70
5346 TL Oss

T: (0412) 66 80 00 (tussen 10:00 en 16:00 uur)

E: coordinator@hospicedeoase.nl

W: www.hospicedeoase.nl