Vrijwilligers

De Vrijwillige Palliatieve Terminale Thuiszorgorganisaties zijn organisaties met geschoolde vrijwilligers, die het mede mogelijk wil maken dat mensen de laatste levensfase in de eigen vertrouwde omgeving kunnen doorbrengen.

Het aantal uren hulp per dag/week wordt in overleg met de zieke en de naasten vastgesteld. De hulp wordt gegeven in de ochtend-, middag- en avonduren.

 

De vrijwilligers bieden een luisterend oor, waken, helpen bij lichte persoonlijke verzorging, lossen tijdelijk de mantelzorger af en geven sociale en emotionele ondersteuning. Vrijwilligers willen "er zijn" voor de zieke en voor de naasten. Zo krijgen deze mantelzorgers de gelegenheid eens rust te nemen of iets voor zichzelf te doen, thuis of buiten de deur.

 

De hulp kan door de zieke zelf aangevraagd worden, maar ook door familie, buren of vrienden. De aanvraag voor extra ondersteuning gebeurd ook vaak door de thuiszorg of huisarts.

 

Als ernstig zieke mensen in een verzorgingshuis, verpleeghuis of ziekenhuis verblijven kunnen zij in de laatste fase van het leven ook een beroep doen op de vrijwilligers.

 

 

Vrijwilligersorganisaties in de regio:

Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg 's-Hertogenbosch en omstreken (VPTZ 's-Hertogenbosch e.o.)

Zij bieden hulp in de gemeente ’s-Hertogenbosch, Boxtel, Haaren, Schijndel, Sint-Michielsgestel, Vught en de plaatsen Vlijmen, Haarsteeg en Nieuwkuijk.

 

Voor meer informatie of aanvraag van hulp van Stichting Verwilligers Terminale Zorg 's-Hertogenbosch en omstreken kan contact opgenomen worden met de coördinator:

Nieuw tel.nr. sinds 19 juni 2017 : 085 - 0025 310

VPTZ 's-Hertogenbosch e.o.

Postbus 96

5240 AB Rosmalen

W: www.vptzregiodenbosch.nl

E: info@vptzregiodenbosch.nl

 

 

Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Bommelerwaard (VPTZ Bommelerwaard)

Hulp wordt door stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Bommelerwaard geboden in de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel.

 

Voor meer informatie of aanvraag van hulp van Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Bommelerwaard kan contact opgenomen worden met de coördinator Sabine van Drunen:

M: 06 10 49 41 20

E:

W: www.vptz-bommelerwaard.nl

 

VPTZ Bommelerwaard

Bisschop Ludgerstraat 21

5302XL Zaltbommel

 

Stichting Nabij (Palliatief Spiritueel Team)

NABIJ is een vrijwilligersorganisatie die los van politieke- of geloofsovertuiging ondersteuning biedt aan mensen in Boxtel, Liempde, Lennisheuvel, Esch en Gemonde die door ouderdom of ziekte in hun laatste levensfase zijn beland.

Voor aanvragen: 06 13101376 (7 dagen per week direct of per voicemail bereikbaar).

 
M: 06 13101376
E: voorzitter@bestuurnabij.org
W: www.stichtingnabij.org
p/a Het Gescheurd Hemd 4
5281EK Boxtel