VPTZ: inzet vrijwilligers maakt thuis sterven mede mogelijk

VPTZ Uden/Veghel bestaat inmiddels 25 jaar. In al die jaren hebben ze een groeiende ontwikkeling doorgemaakt. Met daarbij al vele jaren een kwaliteitsonderscheiding.

De vergrijzing neemt toe en de meeste mensen willen thuis blijven om te sterven. Dit zou inhouden dat wanneer de mantelzorger ondersteuning nodig heeft bij de zorg voor de terminale naaste, een beroep gedaan kan worden op de VPTZ-vrijwilliger nog voordat de reguliere zorg ingezet wordt bij het waken. (WMO).

 

Helaas concluderen we dat in 2017 het aantal zorgvragen vanuit de thuiszorgorganisaties sterk is afgenomen. Ook het aantal vrijwilligers neemt af. Dit baart VPTZ grote zorgen!


Hierbij dan ook de oproep om de vrijwilligers van VPTZ ter ondersteuning van de mantelzorgers in te zetten, om het voor de mensen mogelijk te maken thuis te kunnen sterven.

 

Daarnaast is de VPTZ Uden/Veghel naarstig op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Kent u iemand in uw omgeving die interesse heeft om als vrijwilliger bij de VPTZ aan de slag te gaan, laat die persoon dan contact opnemen met VPTZ Uden/Veghel.

 

Voor een zorgvraag kan men zich richten tot onderstaand telefoonnummer en/of email adres:
Telefoon: 0413- 820 305. Bij geen gehoor telefoonnr.: 06-12 11 46 06
Email: info@svptz.nl

 

Voor meer informatie over dit vrijwilligerswerk kunt u zich richten tot hetzelfde telefoonnummer of email adres.