Before you leave..

Welke vragen stel je aan iemand die niet lang meer te leven heeft? 'Before you leave' is een App die helpt bij gesprekken met iemand die niet lang meer leeft. Voor een greep uit de vragen...

Een greep uit de vragen: Wanneer was je trots op me? Wat is het grootste compliment dat ik je kan geven? Hoe kijk je aan tegen palliatieve sedatie? Wil je mijn hand vasthouden?  Before you leave is ontwikkeld voor de naasten van mensen in de laatste levensfase. Tijdens het gebruik bleken ook zorgprofessionals erg geïnteresseerd.

 

Je gaat als professional vaak toch snel in op de dagelijkse beslommeringen of soms zit je zonder gespreksstof. Before you leave is hiervoor een mooi hulpmiddel. Ook kun je het naasten aanbieden die worstelen met het voeren van een betekenisvol gesprek. Op deze manier kun je nog meer betekenen voor degene die je verzorgt en diens naasten.

 

Hoe werkt het:

Je maakt als naaste een persoonlijk account aan voor de ongeneeslijke zieke in de app 'Before you leave', met diens naam en foto. Elke dag biedt de app nieuwe vragen aan. Je leest ze hardop voor aan het bed, en zo ontstaat een gesprek. Gebruikers geven aan dat ze zich veel minder opgelaten voelen om moeilijke, maar vaak brandende vragen te stellen. De antwoorden kun je in de app als tekst-, beeld- of geluidsfragment opslaan. Ook oude foto's kun je toevoegen door deze te uploaden. Dit alles verschijnt in een persoonlijk archief in de app. Als je wilt, kun je ook familieleden en vrienden uitnodigen voor het persoonlijke account. Zij kunnen vanaf dat moment op hun eigen toestel meelezen, maar ook zelf materiaal toevoegen. Zo ontstaat een gezamenlijke collectie met herinneringen. Alleen zichtbaar voor genodigden. Hieronder staat een kort filmpje over het gebruik van de app.

 

<widget><id>1001</id><onload>onLoadMovieplayer</onload></widget>
<widget><id>1000</id><onload>onLoadMovieplayer</onload></widget>

 

 

 

voor meer informatie klik hier voor de website.

  

Before you leave kan door de medewerkers zelf gebruikt worden en/of aangeboden worden aan naasten.

De app is gratis te downloaden in de Apple App Store en de Google Play Store, of via de website www.beforeyouleave.nl

Before you leave is ook op Facebook te vinden: www.facebook.com/beforeyouleaveapp.

 

De App is in samenwerking met cooperatie Dela ontwikkeld.