Dommelrode stelt zich voor

Sinds september 2015 is in Sint-Oedenrode hospice Dommelrode gevestigd. De vrijstaande, witte bungalow waarin het hospice is gevestigd ligt in het centrum van Sint-Oedenrode in een rustige, groene woonwijk. Het hospice is voorzien van alle comfort en beschikt, naast een prachtige woonkamer, riante woonkeuken en grote tuin voor gezamenlijk gebruik, over ruime kamers voor drie tijdelijke bewoners.

Het hospice is vernoemd naar de wijk Dommelrode waar het is gevestigd en biedt aan haar tijdelijke bewoners, die in de laatste fase van hun leven zijn beland, een warme en veilige omgeving. In een sfeer die zoveel mogelijk op die van thuis lijkt kunnen de bewoners, samen met hun naasten, op een waardige manier afscheid van het leven nemen. De doelstelling van het low-care Hospice Dommelrode is het bieden van deskundige zorg, in een kleine setting en gemoedelijke sfeer, waarbij de specifieke wensen van de bewoners en hun naasten altijd centraal staan. 

 

De tijdelijke bewoners zijn voornamelijk inwoners van de gemeentes in Meierijstad (Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode). Maar het hospice wil ook een een bijna-thuis-huis zijn voor mensen die niet in de regio wonen.

 

Het hospice draait enkel en alleen met vrijwilligers (waaronder twee coördinatoren) , die zorgvuldig geschoold en begeleid worden door de artsen en andere deskundigen die aan hospice Dommelrode zijn verbonden. De vrijwillige hulp is vooral gericht op ondersteuning van de bewoners en de mantelzorgers.

Twee lokale thuiszorgorganisaties bieden de professionele verpleging in het hospice, zowel overdag als gedurende de nacht (slaapwacht).

 

Hospice Dommelrode kan rekenen op een brede samenwerking met zorgverleners in de regio, waaronder huisartsen, thuiszorgorganisaties en regionale ziekenhuizen.